Eerste coöperatieve (goederen)trein vertrekt op maandag 15 november

Foto: Railcoop

Maandag 15 november (2021) wordt een hoogdag voor de Franse coöperatieve spoorwegmaatschappij Railcoop want dan kan ze effectief starten met haar spoorwegexploitatie. Nadat de ‘Établissement Public de Sécurité Ferroviaire’ (EPSF) het ‘Enig veiligheidheidscertificaat’ (‘Certificat de Sécurité Unique; CSU) heeftg afgeleverd, certificaat dat vijf jaar geldig blijft, beschikt deze nieuwe spoorwegmaatschappij nu over alle vergunningen die nodig zijn om haar eerste treinen te laten rijden.

De eerste goederentrein vertrekt op maandag 15 november (2021) in Toulouse en wordt na een rit van 180 km in de vroege namiddag verwacht in het station van Capdenac . Railcoop huurde daarvoor 24 wagons bij Ermewa en 2 diesellocomotieven bij DB Cargo. Ook rekruteerde Railcoop daarvoor twee treinbestuurders, twee arbeiders en een productiemanager. In eerste instantie zouden er in beide richtingen twee ritten per week worden ingelegd en vanaf volgend jaar zou er worden overgeschakeld op een dagelijks rit in beide richtingen.

Bedoeling is om een shuttle te creëren die paletten vervoert zonder dat de bedrijven hele wagons hoeven in te leggen. Railcoop richt zich daarvoor op de ‘Mecanic Valley’ rond Figeac en Decazeville. Daar zijn veel onderaannemers voor luchtvaart aanwezig die onderdelen naar Toulouse moeten sturen.

Voor de eerste reizigerstrein is het volgens de huidige stand van zaken nog wachten tot december 2022.

Via de volgende bijdragen op deze nieuwssite kan u meer te weten komen over dit project:

Volf via YouTube de aankomst an deze eerste goederentrein:

https://youtu.be/WwlVZXFJKoE

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.