Sale and leaseback operatie voor rollend spoormaterieel moet balans van goederenvervoerder Lineas opkrikken

Een van de locomotieven van de reeks 77 die deel uitmaakt van de sale en leaseback operatie (Foto: Lineas)

109 Lineas-locomotieven van de reeks 77 maken deel uit van sale and leaseback overeenkomst met Beacon Rail Leasing, met hoofdkantoor in Luxemburg. Voor 4000 spoorwagens is er een dergelijke sale and leaseback overeenkomst met Ermewa, Europees marktleider op het vlak van leasing van spoorwagens. Dat maakt de Belgische spoorwegmaatschappij Lineas, als B-Cargo ooit dochtermaatschappij van de NMBS, op 19 november bekend.

“Deze transactie maakt het voor Lineas mogelijk om alle senior kredietfaciliteiten/niet-achtergestelde kredieten af te lossen en de financiële buffers te versterken. Bovendien zorgt deze samenwerking voor meer flexibiliteit en komen er extra financiële middelen vrij om te investeren in de verdere transformatie van de onderneming en haar Europese groeistrategie” motiveert de goederenvervoerder deze beslissing.

Kurt Coffyn, COO van Lineas voegt daar aan toe: “Met Beacon en Ermewa haalt Lineas sterke partners in huis. Zij beschikken over de nodige expertise om een toekomstbestendige vloot op Europees niveau te helpen uitbouwen. Door onze krachten te bundelen kunnen nieuwe technologieën, zoals Digital Automatic Coupling (DAC) en het European Train Control System (ETCS) versneld worden ontwikkeld en uitgerold. Deze innovaties zijn immers cruciaal voor een groener en efficiënter spooraanbod dat de Modal Shift ondersteunt en promoot, en dat bijdraagt tot de verwezenlijking van de Europese duurzaamheidsdoelstellingen.”

Lineas zal het betrokken materieel verder blijven inzetten voor haar dagelijkse activiteiten. Ook blijft Lineas instaan voor het onderhoud van dit materieel en voor het upgraden ervan.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.