Rechtbank buigt zich in september over spoorongeval in Leuven op 18 februari 2017

Foto: ROB-tv

De Waalse krant L’Avenir meldt dat de politierechtbank van Leuven op 11 september het spoorongeval behandelt dat zich op 18 februari 2017 voordeed nabij het station van Leuven.

De trein van Leuven naar De Panne van 13:09 uur had nog maar net het station verlaten toen die een wissel nam aan een te hoge snelheid. De trein ontspoorde en kwam op zijn zij terecht. Op het moment van het ongeval haalde de trein een snelheid van 90 kilometer per uur terwijl op dat moment slechts 40 kilometer toegelaten was. Bij het ongeval viel een dode: een 21 jarige man uit het Waals-Brabantse Grez-Doiceau, bij Waver. Ook waren er 27 gewonden te betreuren. Drie gewonden waren er ernstig aan toe.

Zowel de NMBS als de betrokken treinbestuurder moeten zich voor de rechtbank te verantwoorden. De treinbestuurder wordt aangeklaagd voor het onopzettelijk veroorzaken van een spoorwegongeval, voor onopzettelijke slagen en verwondingen en voor doodslag. De NMBS moet verschijnen als werkgever van de treinbestuurder.

Het ongeval veroorzaakte veel schade. Er waren 9 dagen nodig om de sporen te herstellen: voor twee sporen moesten de rails worden vervangen over een lengte van 100 meter. Voor diezelfde sporen was er schade aan de bovenleiding over een afstand van 300 meter.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.