Trein volgt het tempo van eerste rit van Ronde van Frankrijk

Tijdens de eerste rit van de Ronde van Frankrijk waren er de merkwaardige televisiebeelden te zien van een treinstel van de Chemin de Fer de Provence dat het tempo van het peloton van de Tour volgde. Tot drie maal toe konden de treinreizigers minutenlang vanuit hun raampje het verloop volgen van deze eerste rit met vertrek en aankomst in de Zuid-Franse stad Nice. Ook de treinbestuurders kon vanuit zijn unieke positie de wedstrijd volgen.

De beelden werden opgenomen toen de wedstrijd tussen Saint-Martin-du-Var en de luchthaven van Nice drie maal de benedenloop van de hier zeer brede stroom Var volgde. Een eerste keer op 135 km van de aankomst en een tweede keer op 85 km en een derde keer op 20 km van de aankomst.

De Chemin de Fer de Provence is een 151 kilometer lang enkel- en metersporig bergslijntje dat Nice met Dignes-les-Bains verbindt.

Het spoortraject langs de Var is vrij vlak en weinig indrukwekkend, maar hogerop rijden de treinen door een landschappelijk fraai en bergachtig gebied met veel bruggen en tunnels. De spoorlijn sluit ook niet aan op het hoofdnet van de Franse spoorwegen. Het eindstation in Nice ligt namelijk op enkele honderden meters van het SNCF-station.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.