Nieuw Guiness wereldrecord: 500,8 km met elektrische bestelwagen FIAT E-Scudo

Webfleet, de wagenparkbeheerder van brandenproducent Bridgestone, haalde in Groot-Brittannië zopas het Guiness wereldrecord door met een elektrische bestelwagen FIAT E-Scudo zonder onderweg bijtanken een afstand van 550,8 km af te leggen. De bestelwagen was daarbij uitgerust met energiezuinige Bridgestone Duravis-banden. Het vorige record, dat in de Verenigde Staten werd neergezet, werd met zomaar eventjes 134,3 km scherper gesteld.

Het wereldrecord werd opgevolgd bij middel van onafhankelijk gecontroleerde videobeelden, de kilometerteller, GPS en de batterijniveaugegevens. De bestelwagen was uitgerust met een batterij van 75 kWh en een WLTP van 330 km. Op de route tussen Cambridgeshire en Northamptonshire via Lincolnshire haalde de wagen 7,2 km per kilowatuur.

De reis duurde 13 uur en negen minuten en werd overdag verreden. De FIAT E-Scudo had geen aanpassingen nodig en de route combineerde stedelijke en landelijke wegen om de omstandigheden van de ‘echte wereld’ na te bootsen. De Fiat E-Scudo werd uitgekozen wegens zijn uitstekende actieradius en zijn comfortgerichte ontwerp. De Duravis banden van Bridgestone werden ontworpen om de rolweerstand te minimaliseren en zo te helpen de actieradius van elektrische wagens te vergroten.

Taco van der Leij, Vice President Fleet Management Solutions Europe voor Bridgestone Mobility Solutions: “Aangesloten EV-gegevens spelen een cruciale rol bij het elektrificeren van mobiliteit, waardoor bedrijfswagenparken het gedrag van bestuurders kunnen monitoren, hun energieprestaties kunnen vergelijken en zelfs de kinetische energie die wordt teruggewonnen door regeneratief remmen kunnen analyseren om gerichte coaching te bieden waar dat het meest nodig is.” Taco van der Leij onderlijnt daarbij dat de banden die Webfleet voor de poging heeft gekozen, moeten worden gezien als een essentieel onderdeel van de wereldrecordpoging.”

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.