Siemens Mobility behaalt hoogste notering in EcoVadis Duurzaamheidsscore 2023

Illustratie: Siemens Mobility

PERSBERICHT – Siemens Mobility behaalde 81 van de 100 punten in de laatste EcoVadis Sustainability Rating en kreeg het platina certificaat voor duurzaamheid. Met deze score behoorde het bedrijf tot de top 1 procent van de beoordeelde bedrijven en was het het toonaangevende bedrijf in de spoorwegindustrie. Siemens Mobility boekte vooruitgang in alle strategische duurzaamheidscategorieën die EcoVadis beoordeelde op het gebied van milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame waardeketens.

“We zijn erg trots op het behalen van het felbegeerde platina predicaat in de EcoVadis Sustainability Rating 2023 en het leiden van onze industrie”, zegt Michael Peter, de CEO van Siemens Mobility. “Deze eer erkent onze verregaande inzet voor duurzaamheid. We leveren niet alleen toonaangevende en duurzame spooroplossingen aan onze klanten, maar hebben ons ook toegewijd aan het doel om ons bedrijf in 2030 CO2-neutraal te maken.”

Andreas Mehlhorn, Hoofd Duurzaamheid bij Siemens Mobility, voegt hieraan toe: “De eer van EcoVadis met de platina medaille dient als een echt schouderklopje voor ons holistische, bedrijfsgerichte duurzaamheidsmanagement. Door oplossingen voor onze klanten te integreren en maatregelen in ons eigen bedrijf te implementeren, creëren we toegevoegde waarde op het gebied van decarbonisatie, efficiënt gebruik van hulpbronnen en het maatschappelijk gebruik van spoorwegen. Op die manier versterken we het concurrentievermogen van onze sector.”

Met behulp van innovatieve oplossingen van Siemens Mobility voeren de klanten van het bedrijf met succes de klimaat- en mobiliteitstransitie uit en blijven ze tegelijkertijd groei genereren. Het bedrijf combineert de echte en digitale wereld en biedt zeer efficiënte spoorvoertuigen, gedigitaliseerde spoorweginfrastructuur, intermodale en kant-en-klare oplossingen en diensten die daarmee samenhangen. Siemens Mobility maakt ook gebruik van ultramoderne alternatieve aandrijfsystemen die zijn uitgerust met batterij- en waterstoftechnologieën.

Siemens Mobility wil tegen 2030 koolstofneutraal zijn en heeft zijn koolstofuitstoot al met meer dan 50% verminderd ten opzichte van 2014. Op bijna alle locaties van het bedrijf wordt volledig groene stroom gebruikt. Siemens Mobility past ook eco-designprincipes toe en maakt efficiënt gebruik van materialen en energie in de hele toeleveringsketen om hulpbronnen te besparen.
EcoVadis is een platform waarmee bedrijven de milieu- en sociale prestaties van hun leveranciers over de hele wereld kunnen evalueren. Bedrijven worden beoordeeld en geëvalueerd op vier gebieden: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. De toegepaste methoden en criteria weerspiegelen de eisen van internationale standaarden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder het Global Reporting Initiative, het U.N. Global Compact en ISO 26000.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.