Luc Lallemand vandaag ontslagen: voormalige CEO van Infrabel maar korte tijd aan hoofd van SNCF Réseau

Foto: DR via website SNCF

Vandaag vindt in Parijs een buitengewone vergadering plaats van de Raad van Bestuur van SNCF Réseau, de Franse beheerder van het spoornetwerk. Daar zou Luc Lallemand, de voormalige CEO van de Belgische spoorwegnetbeheerder Infrabel, als CEO van SNCF Réseau worden vervangen door zijn voormalige nummer twee: Matthieu Chabanel. Nadat Luc Lallemand in maart 2020 Infrabel heeft verlaten, stond hij welgeteld twee jaar en acht maanden aan het hoofd van SNCF Réseau. Het blijkt al enige tijd niet meer te boteren tussen Luc Lalleman en de Franse politiek.

Noch het ministerie van Vervoer, noch de SNCF wilden commentaar geven maar volgens het Franse vakblad Mobilettre zou Luc Lallemend de spoorweghervormingswet van 2018 en de strikte toepassingsvoorwaarden die door de Franse regering werden gedicteerd, wat te letterlijk hebben toegepast en dat wordt hem nu kwalijk wordt genomen. De financiële middelen die aan SNCF Réseau werden toegekend opdat de netwerkbeheerer naar behoorlijk zou kunnen functioneren, werden door onder meer Luc Lalleman als onvoldoende bestempeld en herhaaldelijk heeft hij daarbij aangedrongen op meer fondsen. Luc Lallemand had onder meer als opdracht om vanaf 2024 voor zijn bedrijf met positieve cijfers voor de dag te komen.

Volgens Mobilettre kan SNCF Réseau als naamloze vennootschap geen geld meer voorschieten om projecten te starten of voort te zetten die slecht ontworpen zijn of het budget overschrijden. Volgens Mobilettre zou Lallemand daarbij met veel verkozenen hebben gebotst.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.