Siemens Mireo Plus B batterijtreinen aangekocht voor uitdagend steil terrein in Duitsland

De Hessische Landesbahn kocht zopas bij Siemens Mobility drie Mireo Plus B batterij-elektrische treinstellen aan. Ter vervanging van de bestaande dieselstellen zullen vanaf december 2025 worden ingezet op de 115 km lange Oberwesterwaldbahn Limburg – Au – Siegen (RB90) en op de Unterwesterwaldbahn (RB29; Limburg – Montabaur – Siershahn). De twee trajecten zijn samen goed voor 400 000 treinkilometers per jaar waarbok de RB90 over zowel geëlektrificeerde als niet-geëlektrificeerde baanvakken rijdt. De spoorlijnen kronkelen er zich doorheen een gebied met een sterk reliëf.

Kaart: Transportkaart van OpenStreetMap
(opdruk: Duurzaam Mobiel)

“We zijn ervan overtuigd dat deze milieuvriendelijke, innovatieve technologie bijzonder geschikt is voor gebruik in het middelgebergte, op moeilijke, langere trajecten met wat steilere hellingen, en zijn verheugd dat we de kans krijgen om in de dagelijkse praktijk te bewijzen dat deze treinstellen geschikt zijn voor dit terrein”, zei Veit Salzmann, CEO van de Hessische Landesbahn, op 7 februari (2023) bij de bekendmaking van de bestelling.

Volgens de constructeur zullen de treinen op deze ’topografisch uitdagende routes’ in batterijmodus een bereik hebben van 80 km.

Op deze ’topografisch uitdagende routes’ zullen deze treinen in batterijmodus een bereik hebben van 80 km.

De treinen van de verbinding RB29 staan gedurende 20 minuten stil in station van Limburg (Lahn) en dat is voldoende om de batterijen opnieuw op te laden. Tussen Op de verbinding RB90 zullen de batterijen tijdens het rijden worden opgeladen op het geëlektrificeerd baanvak tussen Siegen en Au, in de omgeving van Hamm (Sieg).

De aangekochte Mireo Plus B batterijmotorstellen zijn tweeledig en beschikken over 126 zitplaatsen en 156 staanplaatsen. Voor de aanschaf van deze batterijtreinen kon de Hessische Landesbahn onder meer rekenen op subsidies van het federale ministerie van Verkeer. Door deze bestelling te integreren in bestaande lopende orders kan de levertijd worden verkort.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.