Man dumpt gier op de rails in station

Zo af en toe verschijnen van die merkwaardige berichten, zoals dit over een man die op 20 januari in het station van het Britse Hartfort (Graafschap Cheshire) de inhoud van een tankwagen met gier op de sporen van de ‘West Coast main line’ goot, dit op het moment dat het spoor- en ander verkeer reeds ernstig werd ontredderd door (sneeuw)storm Christoph. De ‘West Coast main line’ is de spoorlijn die via de Westkust Londen met Schotland verbindt. Het voorval werd gefilmd door een toevallige voorbijganger.

De duisternis was reeds ingevallen toen een voorbijganger een tractor met giertank achterwaarts het station van Hartword inreed. Terwijl het heftig aan het sneeuwen was merkte deze voorbijganger tot zijn verbazing op dat de inhoud van de giertank op de sporen werd gekieperd.

Door het noodweer was het treinverkeer op dat moment reeds op verschillende armen van de ‘West Coast main laine’ onderbroken. Door dit voorval moest ook het verkeer op het baanvak tussen Crewe en Warrington worden stilgelegd.

De video hier onder toont een grote tractor die een drijfmestwagen trekt die de ingang van het station binnenkomt. De chauffeur stapt vervolgens uit om duizenden liters smerige vloeistof af te geven die langs de toegangsweg tot het station naar beneden stroomt en naar de beneden gelegen hoofdlijn van de West Coast.

Phil James, de route directeur van het Noorden van het Spoor van het Netwerk, was not amused: “Toen we al aan het worstelen waren met Storm Christoph, besloot deze cynische opportunist de spoorlijn te gebruiken als zijn persoonlijke riool. Het zien van deze video deed mijn bloed koken. Omdat hij het spoor beschadigt, mensen en goederen vertraagt en mogelijk het leven van passagiers en werknemers in gevaar brengt, zullen we zullen samenwerken met de politie om zo krachtig mogelijk tegen deze dader op te treden”. De politie onderzoekt ondertussen het voorval.

Bron: https://railuk.com/general-interest/tractor-driver-dumps-slurry-onto-railway

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.