Limburgse toerisme doet het in corona-tijden beter dan Vlaamse

Lommelse Sahara (foto: www.visitlimburg.be)

Zopas verscheen een update van de zogenaamde ‘Limburgradar’ met een overzicht van de economsiche activiteit tijdens het derde kwartaal van 2020. Daaruit blijkt dat vooral het toerisme het veel beter deed dan de rest van Vlaanderen. Tegenover de zomer van 2019 was er nog steeds een kleine achteruitgang in het aantal toeristische aankomsten (-3,3%), maar daarmee deed Limburg het wel beduidend beter dan Vlaanderen (-34,2%). 

“Begin juli 2020 ging de eerste coronagolf liggen en kon de Limburgse economie stilaan rechtkrabbelen na de mokerslag die de eerste golf en bijhorende lockdown hadden toegediend. Een aantal indicatoren in deze Limburgradar met de resultaten voor het 3e kwartaal van 2020 vertonen zelfs een verbetering t.o.v. de zomer van 2019. Onze Limburgse economie houdt voorlopig dus, in vergelijking met Vlaanderen, vrij goed stand en kreeg in de zomer van 2020 terug een beetje zuurstof.” Dat laat de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg weten op basis van haar ‘Limburgradar’.

Behoorlijke zomer voor Limburgs toerisme

Nadat het toerisme in Limburg tijdens de eerste coronagolf volledig stilviel, bracht de zomer beterschap. Tegenover de zomer van 2019 was er nog steeds een kleine achteruitgang in het aantal toeristische aankomsten (-3,3%), maar daarmee deed Limburg het wel beduidend beter dan Vlaanderen (-34,2%).

Veel mensen kozen afgelopen zomer voor een vakantie dicht bij huis en Limburg bleek daarbij een populaire bestemming. Van alle toeristische aankomsten in Vlaanderen in de maanden juli, augustus en september 2020 ging het in 1 op de 5 gevallen om een locatie in Limburg (20%), het hoogste aandeel ooit. De afgelopen jaren bedroeg dat Limburgs aandeel gemiddeld om en bij de 14%.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.