Vanaf zaterdag 9 oktober opnieuw gratis rondvaarten in haven Gent – Terneuzen

Foto: North Sea Porth

PERSBERICHT – Na een coronapauze van ruim anderhalf jaar start North Sea Port opnieuw met de gratis rondvaarten in het havengebied. Zowel op het Kanaal Gent-Terneuzen als in Vlissingen kun je op zaterdagen de haven van binnenuit beleven.

Terneuzen-Gent

De eerste rondvaarten starten op zaterdag 9 oktober tussen Terneuzen en Gent. Wie van Terneuzen naar Gent wil varen, stapt om 10 uur aan de Beurtvaartkade aan boord. Aankomst is omstreeks 12.30 uur in Gent.

Wie van Gent naar Terneuzen wil varen, gaat aan de Rigakaai om 13.30 uur aan boord en komt om 16 uur in Terneuzen aan.

Bij aankomst brengt een bus de passagiers terug naar de opstapplaats.

Vlissingen

In Vlissingen vindt de eerste rondvaart plaats op zaterdag 30 oktober. Om 13 uur start de rondvaart, die duurt tot 15 uur. In juli en augustus vinden de rondvaarten vrijwel elke zaterdag plaats (om 10.30 uur). Vertrek en aankomst is steeds aan de Binnenhaven.

Gids aan boord

Bij elke rondvaart is er een gids aan boord die uitleg geeft. De rondvaarten zijn een unieke manier om het havengebied te ontdekken: vanop het water zie je niet alleen de bedrijven van een andere kant maar ontdek je ook het uitgestrekte, grensoverschrijdende havengebied en plekken waar je anders niet kan komen.

Voor alle rondvaarten – in Vlissingen en ook op het Kanaal Gent Terneuzen – wordt het schip Denick 2 van de gelijknamige rederij ingezet. Dit biedt plaats aan 200 passagiers. Het schip is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voor mensen die moeilijk te been zijn.

North Sea Port kijkt er naar uit om opnieuw bezoekers op de rondvaarten te verwelkomen. Tot 2020 bezochten jaarlijks tot 10.000 mensen op het water het havengebied.

Gratis rondvaren, inschrijven wel verplicht

De rondvaarten zijn gratis, maar inschrijven is wel verplicht via de website www.northseaport.com/rondvaarten. Daar zijn alle rondvaarten tot eind 2022 te vinden. Per inschrijving kan je maximum 10 mensen op naam registreren.

Coronaproof

Tijdens de rondvaarten zullen de in Nederland en Vlaanderen geldende coronamaatregelen strikt worden toegepast, in het bijzonder afstand houden en het dragen van een mondmasker.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.