Vanaf voorjaar 2022 verkoopt Renault in Duitsland enkel nog elektrische distributietrucks

Foto: Renault Trucks

Vanaf het voorjaar 2022 worden in Duitsland geen Renault-dieselvrachtwagens van de distributiemodellen D en D Wide meer verkocht. Vanaf dan zullen er enkel nog de batterij-elektrische versies van deze modellen te koop worden aangeboden. Deze strategische keuze geldt enkel voor Duitsland omdat daar een subsidiëring is voorzien vanuit de federale overheid. Het Duitse federale ministerie van Transport en Digitale Infrastructuur (BMVI) voorziet voor bedrijfsvoertuigen met alternatieve aandrijving in een subsidiëring tot 80 procent voor de extra kosten van een elektrische vrachtwagen in vergelijking met de bijbehorende dieseltruck: “Deze financiering en de tolvrijstelling voor CO2-vrije vrachtwagens maken de total cost of ownership van een e-truck aantrekkelijk voor ondernemers” stelt Renault Trucks Duitsland in een perbericht.

De lichte batterij-elektrische vrachtwagens ‘Renault D en D Wide (16 en 27 ton), zijn reeds in productie sinds 2020. In sepstember van dit jaar (2021) werd daar nog een 19-tonsversie toegevoegd Renault Trucks Duitsland: “Deze batterij-elektrische voertuigen worden al in heel Europa gebruikt in stedelijk en regionaal distributievervoer, in gemeentelijk gebruik en zelfs voor licht bouwplaatsverkeer. Deze marktvolwassenheid en expertise stellen Renault Trucks in staat om zijn strategie voor het distributiesegment op de Duitse markt te herschikken en zich voortaan 100 procent te concentreren op elektrische voertuigen“.

Frederic Ruesche, Managing Director van Renault Trucks Duitsland, voegt daar aan toe: “We doen dit omdat we er klaar voor zijn. Omdat het kan. We hebben de producten: we hebben de 16-tonner, 19-tonner en 26-ton elektrische truck, en we kunnen de meeste toepassingen in stedelijke distributie, regionale distributie en last-mile levering dekken. We hebben het meest ambitieuze financieringsplan in Duitsland, we hebben de vrachtwagens, we zijn er klaar voor”.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.