Rabo-bank ontwikkelt online tool om kosten van dieselvrachtwagens met elektrische vrachtwagens te vergelijken

De Nederlandse Rabo-bank ontwikkelde zopas een online took waarbij de kostprijs (Total Cost of Ownerschip) van dieselvrachtwagens met elektrische vrachtwagens te vergelijken. Daarbij worden zowel elektrische vrachtwagens die enkel met laadpaal en kabels worden opgeladen als elektrische wagens met slim energiesysteem in rekening genomen. De vergelijking kan worden gemaakt voor een trekker met oplegger, een vrachtwagen van minder dan 18 ton en een vrachtwagen van meer dan 18 ton.

Nadat men zijn keuze heeft gemaakt over het type vrachtwagen waarvoor men de kostprijsvergelijking wil maken, dienen enkele parameters te worden ingegeven over de actuele exploitatie van een dieselvrachtwagen. Wat kost een nieuwe dieseltruck exclusief de opbouw ? Wat is de kostprijs exclusief BTW van een liter diesel ? Wat is het verbruik van het voertuig en hoeveel dagen per jaar wordt de vrachtwagen benut ?

Vervolgens wordt gevraagd naar het aantal kilometer per jaar dat men verwacht te rijden. Daarna wordt gevraagd naar de kostprijs van een nieuwe elektrische truck, het aantal jaren dat men van de nieuwe truck wil gebruik maken, de kostprijs voor de stroom en het bedrag aan subsidie dat eventueel kan worden bekomen.

Vervolgens is nog het tijdstip dat men de elektrische vrachtswagens de weg wil opsturen en het type verkeer dat men voor de vrachtwagen voorziet: lange afstanden over de snelweg, regionaal verkeer, regionaal distributieverkeer of stadsdistributie. Ook wordt gevraagd naar de grootte van het dak.

Nadat deze gegevens zijn ingevuld, krijg je de prijsvergelijking, waarbij ook om een pdf-versie kan worden verzocht. De hele procedure zou slechts 10 minuten in beslag nemen.

De prijsvergelijking is in eerste instantie gericht op de Nederlandse markt en de bedoeling is wel dat de vrachtwageneigenaars voor de verdere financiering in gesprek gaan met hun Rabo-filiaal.

De tool om de total cost of ownership te vergelijken is te raadplegen via https://rabobank.smarpshare.com/app.microblog/#/64a6ceb21c10af00015901b8

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.