Raad van bestuur van De Lijn behoudt het volledig vertrouwen in directeur-generaal Ann Schoubs

Foto: De Lijn

PERSBERICHT DE LIJN, 27/10/2023 – “De raad van bestuur heeft kennis genomen van de reactie die minister Lydia Peeters woensdag 25 oktober 2023 in het Vlaams Parlement deed naar Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn. Aanleiding hiervoor was een interview van de directeur-generaal dat zaterdag verscheen in Het Nieuwsblad / Gazet van Antwerpen over het beleid ten aanzien van het stads- en streekvervoer in het voorbije decennium en dat over meerdere legislaturen.

De minister zei in het Vlaams Parlement dat de directeur-generaal “moet stoppen met klagen en zagen” en “beter haar verplichtingen zou nakomen in plaats van te gaan huilen in de kranten”.

De raad van bestuur betreurt deze uitspraken en blijft volledig vertrouwen hebben in de directeur-generaal. Sinds haar aantreden in 2021 heeft Ann Schoubs zich dag in dag uit onvermoeibaar ingezet om binnen een zeer stikt budgettair kader – zowel qua werkings- als investeringsbudget –, een omgeving die gekenmerkt wordt door een sterke politieke inmenging met de bedrijfsvoering en een bijzondere complexe, externe omgeving, het bedrijf toch in de juiste richting te laten evolueren.

Met het interview heeft de directeur-generaal vanuit haar functie een krachtig signaal willen geven en aandacht gevraagd, zonder de minister hiermee persoonlijk te willen viseren.

De Lijn heeft met de Vlaamse Regering inderdaad een openbare dienstencontract afgesloten voor de periode 2023-2027. Dit is een solied instrument en geeft waarborgen over de financiering op halflange termijn. Maar dit neemt niet weg dat er nog een lange weg af te leggen is. Daarvoor moet De Lijn blijvend kunnen rekenen op de Vlaamse overheid, de minister, de steden en gemeenten en talrijke andere stakeholders. En dat allemaal met één en hetzelfde doel om de reiziger een modern, stipt en betrouwbaar openbaar vervoer te garanderen én Vlaanderen mobiel te houden.

De raad van bestuur hoopt dat de minister en de voltallige Vlaamse Regering als hoofdaandeelhouder van De Lijn, ruimte en vertrouwen blijven geven aan het management en de duizenden medewerkers die dagdagelijks het beste van zich geven.”

Aldus nog het persbericht van de Raad van Bestuur van De Lijn.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.