Duitse politie zoekt getuigen: ICE hogesnelheidstrein botste tegen ‘UFO’

Op 1 oktober (2024) kwam in de Duitse deelstaat Thüringen een ICE-trein met een snelheid van 200 km km/uur in botsing met een UFO. UFO in de betekenis van een ‘unidentified flying object’ mag hier dan ook letterlijk worden genomen: waar men in de eerste plaats dacht aan een botsing met een drone, is dit nu verre van zeker. Ook wordt er niet bepaald gedacht aan een ruimtetuig maar wat dat ongeïdentificeerd vliegend voorwerp dan wel mag zijn, blijft tot dusver een raadsel. De Duitse federale politie zit met de handen in het haar en is op zoek naar getuigen.

Nabij het Duitse Amt Wachsenburg, in vogelvlucht op zo’n 15 km ten zuidwesten van Erfurt, kwam omstreeks 13 uur de ICE-trein van München naar Hamburg met een snelheid van 200 km/uur met een onbekend voorwerp. Omdat een treinbestuurder van een volgende trein zowel een drone in de spoorbedding als een kind in de buurt van de inslag zag, werd in eerste instantie gedacht aan een botsing met een drone.

Nadat de Duise politie het spoorbaanvak tussen Thörey en Eischleben had doorzocht en geen spoor van drone noch kind werd gevonden, werd de spoorlijn om 13.30 uur opnieuw vrijgegeven. Bij inspectie van de trein in de eerstvolgende halte werd schade aan een voorruit vastgesteld maar kon de trein zijn rit zonder problemen verder zetten.

Dat bij het voorval aan een botsing met een drone werd gedacht, mag niet verwonderen. Eerder kwam in Duitsland ook reeds een personenwagen in botsing met een landende drone.

Duitse media melden dat volgens de politie getuigen één tot drie kinderen of tieners in de buurt van de plaats van het ongeluk hebben gezien. Omdat na 11 dagen het raadsel nog steeds niet is opgelost, is de politie op zoek naar personen die op het moment van het ongeval andere personen in de buurt van het ongeval personen hebben gezien.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.