TreinTramBus betreurt dat salariswagens niet worden afgebouwd en vraagt gelijke behandeling voor ander duurzaam vervoer

De recente beslissing van de federale regering om gebruikers van (elektrische) salariswagens verder te bevoordelen, leidt tot een dubbele discriminatie van mensen die geen salariswagen krijgen. Zij lopen niet enkel een voordeel mis, geschat op gemiddeld 4.000 euro per jaar, maar ze moeten de overheidssubsidies voor bedrijfswagens ook mee betalen via hun belastingen”. Dat deelt de reizigersvereniging TreinTramBus mee in een vandaag verstuurd persbericht.

Maar ook vindt de reizigersvereniging dat de 1,1 miljoen salariswagens bovendien geen oplossing bieden voor de problemen op het gebied van files, verkeersonveiligheid en -ongevallen, integendeel. “Die pijnpunten kunnen we enkel aanpakken met een modal shift naar duurzaam en ruimte-efficiënt vervoer”.

“Tegen alle adviezen van internationale instanties in, blijft België het gebruik van de auto subsidiëren. Terwijl onze overheid goed verdienende werknemers betaalt om met de auto in de file te gaan staan, is er voor het openbaar vervoer – bestemd voor iedereen – te weinig Vlaams en federaal geld beschikbaar”.

Stefan Stynen, voorzitter TreinTramBus: “Met het bedrag van ruim 3,75 miljard euro waarmee de regering de bedrijfswagens jaarlijks subsidieert, kan men een flinke kwaliteitssprong maken in het openbaar vervoer, fietsinfrastructuur of de uitrol van deelsystemen. De Belgische treinen, trams en bussen zijn gemiddeld veel ouder dan in onze buurlanden. Alleen Brussel scoort op dat vlak opvallend beter.”

TreinTramBus eist minstens een gelijkwaardig jaarlijks voordeel van 4.000 euro voor alle werknemers, ook voor wie zich met het openbaar vervoer, de fiets of duurzame deelsystemen verplaatst. “Net als bij de salariswagens mag daarbij geen onderscheid worden gemaakt tussen privé of werkverplaatsingen”.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.