MAN en Volvo prijzenkapers bij ETM Bus awards 2020

Foto: Volvo buses

Op de uitreiking van de jaarlijkse ETM Awards gaat constructeur MAN met de meeste prijzen lopen bij de vracht- en bestelwagens. Bij de bussen worden de prijzen verdeeld onder MAN, Volvo en Scania.

De ETM Awards zijn een initiatief van de Duitse uitgeverij Euro Transport Media, dat de vakbladen Trans Aktuell, Lastauto Omnibus en Fernfahrer uitgeeft, en het internationale schade-expertisebureau DEKRA. Meer dan 250 bedrijfsvoertuigen in zestien categorieën – van bestelwagens tot zware vrachtwagens en bussen – waren in de running voor de awards ‘Best Truck’, ‘Best Van’ en ‘Best Bus’.

Bij de vracht- en bestelwagens gaat constructeur MAN met de meeste prijzen lopen. Zo was er een award weggelegd voor de elektrische vrachtwagen MAN  E tgm, die met een actieradius van 190 kilometer vooral bestemd voor stedelijke distributie, en voor de elektrische bestelwagen MAN eTGE.

De ETM Award wordt beschouwd als een belangrijke indicator en maatstaf in de bedrijfswagenindustrie. Die stelt de deelnemende bedrijven in staat om op lange termijn en diepgaande vergelijkingen te maken met concurrenten. Sinds 1997 kiezen de lezers van de vakbladen volgens een uniforme methode de beste voertuigen. Dit jaar deden 8.125 lezers aan deze verkiezing deel. Om het Duitse chauvinisme wat te temperen wordt er voor sommige categorieën een prijs uitgereikt voor Duitse merken en buitenlandse merken.

Bij de verduurzaamheid van voertuigen wordt het openbaar vervoer beschouwd als het laaghangend fruit: op dit moment wordt er in die sector dan ook volop geïnvesteerd in alternatieve aandrijfvormen. Eens die sector verzadigd is, wordt het heel wat moeilijker om de milieudoelstellingen te halen.

Vanuit de invalshoek van deze site gaat onze aandacht hier vooral naar de bussen en in het bijzonder naar die met alternatieve aandrijfvormen. Elektrische bussen zitten duidelijk in de lift en kregen een aparte categorie toebedeeld. Maar ook de hybride stadsbus met CNG als traditionele brandstof, deed het bijzonder goed. Waterstofbussen zijn hier de grote afwezigen.

Uitgereikte awards bij de bussen:

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.