Flixtrain bezorgt bijna 50 jaar oude rijtuigen derde leven

Foto: Flixtrain

De private spooroperator Flixtrain hervatte op 24 juli 2020 zijn treindienst met op de verbindingen Berlijn – Keulen en Hamburg – Keulen elk een treinstel.  Opmerkelijk daarbij is dat het spoorbedrijf voortaan gebruikt maakt van bijna 50 jaar oude rijtuigen die reeds voor de tweede keer werden gerenoveerd. Een derde gerenoveerd treinstel werd ingezet begin augustus en op 13 augustus volgde een vierde.

Nadat de betrokken rijtuigen een eerste keer luxueus werden gerenoveerd in 1991, werden ze door Deutsche Bahn ingezet als InterRegio-trein. Nu werden ze door Talbot Rail Services gerenoveerd om door het leven te gaan als Flixtrain. Bedoeling is dat ze nog 15 jaar dienst kunnen doen. Ze zullen dan meer dan 60 jaar oud zijn.

Elke gerenoveerde trein met vijf wagons biedt 480 zitplaatsen. Met de komst van extra materieel worden de treinen Berlijn – Keulen/Aken verlengd tot acht rijtuigen en de treinen Hamburg – Keulen tot zeven. De voertuigen zijn omgebouwd van coupérijtuigen naar een open saloonconfiguratie met hoge capaciteit en voorzien van nieuwe zitplaatsen, inclusief stopcontacten. Aan boord zijn wifi en entertainment aanwezig en ook de toiletten werden gemoderniseerd.

Het gerenoveerde materieel van Flixtrain (foto:Flixtrain)

Waar Flixtrain tot dusver gebruik maakte van het spoormaterieel van haar voormalige exploitatiepartner RDC Deutschland, heeft het moederbedrijf FlixMobilty nu haar eigen rijtuigen aangeschaft.  Ze deed daarbij beroep op de leasemaatschappij Railpool.

Voortaan maakt Flixtrain gebruik van twee nieuwe exploitatiemaatschappijen: waar chartermaatschappij SVG uit Horb nu instaat voor de verbinding Berlijn – Keulen, doet IGE uit Hersbruck dat voor de verbinding Hamburg – Keulen. Flixtrain hoopt met deze maatschappijen een langdurige samenwerking te kunnen aangaan.

Delen met:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.